در مورد کرونا بیشتر بدانیم – ۳

در مورد کرونا بیشتر بدانیم – ۳

برای مقابله با ویروس کرونا ماسک بزنیم یا نزنیم؟

تاکنون شواهد اندکی مبنی بر مفید بودن استفاده از ماسک منتشر شده است. محققان اعتقاد دارند که شستن مداوم دست‌ها بخصوص زمانی که با دهان در تماس قرار می‌گیرند اثر بیشتری دارد. تنها در صورتی که مبتلا به کرونا هستید، علایم تنفسی (سرفه یا عطسه) دارید و یا از فرد مبتلا به این بیماری مراقبت می‌کنید استفاده از ماسک برای شما توصیه می‌شود.

کرونا ویروس چه مدت روی سطوح می‌ماند؟

بر اساس وبسایت سازمان بهداشت جهانی، هنوز به طور دقیق مشخص نیست که ویروس جدید که منجر به بیماری کووید۱۹ (COVID-19) می‌شود تا چه زمانی روی سطوح زنده می‌ماند. اما به نظر می‌رسد این ویروس نیز همانند سایر کروناویروس‌ها عمل می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که ویروس‌های کرونا ممکن است برای چند ساعت تا چند روز روی سطوح باقی بمانند که البته با توجه به شرایط مختلف از جمله جنس سطوح، دما و یا رطوبت محیط این ماندگاری می‌تواند متفاوت باشد. اگر احتمال می‌دهید که سطحی آلوده باشد بلافاصله آن را با مواد ضدعفونی کننده تمیز کنید، تا ویروس از بین برود. فراموش نکنید که بعد از تمیزکاری حتما دستان خود را با مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل و یا آب و صابون به دقت بشویید. همچنین همان‌طور که بارها توصیه شده از تماس دست آلوده با چشم، دهان و بینی به شدت خودداری کنید.

چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟

برای مبارزه با کرونا نباید کارهای زیر را انجام دهید، زیرا این موارد نه تنها موثر نیست بلکه می‌تواند آسیب‌زننده باشد:

  • سیگار کشیدن
  • استفاده متعدد از یک ماسک
  • استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها
  • سفر کردن

چگونه با استرس این روزها کنار بیایم؟

احساس ناراحتی، نگرانی، خشم و ترس در طول بحران کاملا طبیعی است. اما نباید بگذارید که این احساسات بر شما غلبه کنند و زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهند. با اقدامات زیر می‌توانید بر فشار روانی این روزها غلبه کنید:

۱. دوری از کسانی که دوستشان داریم برای همه سخت است. برای برطرف کردن احساس دوری شدید می‌توانید با دوستان، خانواده و یا روانشناس خود گفت‌و‌گو کنید. تماس‌های صوتی و یا ویدیویی می‌تواند تاحدودی جایگزین ارتباط رودررو در این شرایط سخت باشد.

۲. اگر در خانه هستید سعی کنید یک سبک زندگی سالم برای خودتان فراهم کنید. غذاهای سالم بخورید، خوب بخواید و ورزش کنید.

۳. برای برطرف کردن احساسات ناخوشایند سراغ روش‌های ناسالمی مانند سیگار، نوشیدنی‌ها یا داروهای غیرمجاز نروید. اگر افسردگی شدیدی را تجربه می‌کنید حتما از یک مشاور کمک بگیرید.

۴. به اخبار توجه کنید و نه شایعات! در شرایط کنونی شاهد حجم بالایی از اطلاعات هستیم که بسیاری از آن‌ها مورد تایید نیست. بهتر است یک منبع موثق (مانند وبسایت بهداشت جهانی و خبرگزاری‌های رسمی) را برای خود انتخاب کنید و اخبار را از آن طریق دنبال کنید. در اخبار هم به جای دنبال کردن آمارهای ناراحت‌کننده به هشدارهای بهداشتی و روش­‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری توجه کنید.
۵. هر کسی برای گذراندن روزهای سخت به روش‌های خاصی در زندگی متوسل می‌شود؛ نقاشی، کتاب خواندن، نوشتن، ورزش، موسیقی، فیلم و یا هر فعالیت دیگری که می‌تواند احساسات مثبتی در شما ایجاد کند را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

 

 

دانستنی های اورامان

پیچ اینستاگرام اورامان

فهرست